Senior living


 


Deze tuin bevindt zich in het centrum van een wooncomplex voor ouderen met dementie. De begane grond van dit prachtige gebouw, ontworpen door LEVS architecten, fungeert als een multifunctionele laag waar verschillende zorg- en kinderopvangfuncties zijn ondergebracht.

 

PHX_3972_Photoworkx_v_Dijk_Tuinen
PHX_3949_Photoworkx_v_Dijk_Tuinen
PHX_3951_Photoworkx_v_Dijk_Tuinen
SO_SHBU_Nieuw_Zuilen_VANDIJKTUINEN_2013-07-09_A0_schaal1op100_AI_PSD_M

De tuin als hart van het gebouw.


Deze tuin bevindt zich in het centrum van een wooncomplex voor ouderen met dementie. De begane grond van dit prachtige gebouw, ontworpen door LEVS architecten, fungeert als een multifunctionele laag waar verschillende zorg- en kinderopvangfuncties zijn ondergebracht. De woningen bevinden zich op de bovenverdiepingen.


De binnenplaats bevindt zich in de functionele laag en is van alle kanten zichtbaar door de glazen gevel die rondom de hele tuin loopt. De tuin wordt het centrum van het complex, een ruimte waar niet alleen de binnen en buiten samen komen, maar waar vooral ook mensen samenkomen.


De tuin bestaat uit grote, vriendelijke, stoere gebaren die de ruimte oprekken met een grotere ruimtelijke beleving als gevolg. De gecurvde lange lijnen vloeien voort uit de vorm van het gebouw, waardoor zachtheid ontstaat en de informele en flexibele aard van de ruimte bepalen. Gebieden om te zitten in de zon, in de schaduw en in beschutte hoeken, kleine kamers en grotere ruimtes, vloeien in elkaar over. Het organische karakter van de vormen worden benadrukt in het meubilair, de verlichting en de spelvoorwerpen die verspreid door de ruimte staan. Samen met het waterobject zorgen de elementen voor aangename plekken om te verblijven.


Op deze binnenplaats hebben we gekozen voor een zacht speeloppervlak, dat meestal wordt gebruikt op sportvelden en speelplaatsen. De verbinding tussen binnen en buiten wordt hierdoor nog sterker en de veiligheid van de bezoekers wordt vergroot.

Photography: 

Photoworks

 

Architect building 

LEVS

 

Green contractor:

Van Dijk Tuinen

 

 

 

Curved lines and soft materials connecting to the function of the court yard and the identity of the building
Lush planting concept connecting to the emotion of spontaneous nature
Curved lines and soft materials connecting to the function of the court yard and the identity of the building
Plan view court yard desing by Andrew van Egmond