A Wilder Rose Garden


 


Studio Mars is gevraagd om samen met Andrew van Egmond een binnentuin te ontwerpen voor het nieuwe stadskantoor Roosendaal. Het Huis van Roosendaal wordt een open, uitnodigend en energieneutraal gebouw voor de medewerkers en bewoners van de stad.



Ontwerp binnentuin en daktuinen in samenwerking met: "Studio Mars, Donald Marskamp"
Upcycling lichtobject samenwerking in met: "De Licht Vormgevers"




 Architect building:

Hans van Heeswijk Architecten


Pictures

Donald Marskamp & Andrew van Egmond


Lighting

De Lichtvormegvers


Green contractor:

Donkergroen


Studio Mars is gevraagd om samen met Andrew van Egmond een binnentuin te ontwerpen voor het nieuwe stadskantoor Roosendaal. Het Huis van Roosendaal wordt een open, uitnodigend en energieneutraal gebouw voor de medewerkers en bewoners van de stad. Deze binnentuin wordt een groene oase, zichtbaar vanaf alle verdiepingen met een kwaliteit en ambiance die koppels uitnodigt om hun trouwfoto te maken.


Het ontwerp voor de Rozentuin in Roosendaal is enthousiast ontvangen. Studio Mars & Andrew van Egmond hebben een po√ętisch ontwerp gerealiseerd. Een Rozentuin 2.0 waar de natuur als levend systeem van beweging en levendigheid wordt omarmd. Een tuin voor multifunctioneel gebruik en waar materialen uit het oude gebouw op een sterke en verrassende manier zijn getransformeerd en hergebruikt.

Crossection courtyard

 Aluminum profile reused out of old building facade 

Reused concrete curb stone beams

Reused car parking tiles

Border contour is getting shape
renovating the existing wall
Construction of the floating boardwalk made out of reused Parking tiles
re-using the exisiting Corylus shrubs
renovating the existing wall
Construction of the floating boardwalk made out of reused Parking tiles
Installing the cables for the lighting plan
re-using the exisiting Corylus and Amalanchier shrubs
Install of the wall gardens
Construction of the floating boardwalk made out of reused Parking tiles

Onderdeel van het up-cycling thema is de ontwikkeling van een verlichtingsobject.

Dit prachtige cirkelvormige verlichtingsobject is het resultaat van een gaaf proces samen met @lichtvormgevers

Het resultaat is een upcycled object vervaardigd uit gerestaureerde bouwmaterialen. De LED-module aan de binnenkant wordt verbonden met een interactief systeem waarbij helderheid, subtiele kleur en warmte kunnen worden aangepast om de sfeer te bepalen in de binnen- en daktuinen van 'Huis van Roosendaal', het stadhuis van Roosendaal.

To be continued