Diagonal Connection


 

One long and strong diagonal line, changing the whole perspective of this site.

Creating an intelligent and spacious display for the new pavilion by 'De Brouwer Binnenwerk' and a creating a clean canvas for the big planting gestures.


 

In collaboration with: "De Brouwer Binnenwerk" 




Strong lines in contrast with feather light flora  :  Copyright © Andrew van Egmond

Green constructor:

Kroeze landscapers Beesd

 

Architect paviljion and interior main dwelling:

De Brouwer Binnenwerk


Pictures

Andrew van Egmond


Lighting

Burlight



1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved30-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved02-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved24-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved10-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved03-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved08-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved17-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved16-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved14-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved19-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved23-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved26-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved27-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-a-nl_all-rights-reserved28-web
1_andrew_van_egmond-blaricum-b-nl_all-rights-reserved06-web
Architectural gestures in contrast with lush green |  Copyright © Andrew van Egmond
Long lines as a conncetion between the human scale of the dwelling and the bigger scale of the landschape  |  Copyright © Andrew van Egmond




One diagonal line redefines this space, disconnecting the garden composition from its suburban fabric and steering toward its natural surroundings.


Planting pallet connects to the wider landscape and regional ecosystem. Pines, mixed grasses and Birches define the main atmosphere, giving the yard its sense of place.


The pavilion is positioned lower in the yard so its not to dominant. By doing this the space not filled up and the visuals connection with the surrounding green is guaranteed. 

The zone of gravel framed by the floating concrete edges is the modern translation from a pool. A pool without the water but defining the space and creating the canvas for the pavilion. Materials used in the pavilion make a reference to the historical architecture of this region. Black stained wooden planks, used in old sheep shelters are brought back in a contemporary way.

Architectural gestures in contrast with lush green |  Copyright © Andrew van Egmond
Architectural gestures in contrast with lush green |  Copyright © Andrew van Egmond
Long lines as a conncetion between the human scale of the dwelling and the bigger scale of the landschape  |  Copyright © Andrew van Egmond
Long lines as a conncetion between the human scale of the dwelling and the bigger scale of the landschape  |  Copyright © Andrew van Egmond
Architectural gestures in contrast with lush green |  Copyright © Andrew van Egmond
Long lines as a conncetion between the human scale of the dwelling and the bigger scale of the landschape  |  Copyright © Andrew van Egmond
Long lines as a conncetion between the human scale of the dwelling and the bigger scale of the landschape  |  Copyright © Andrew van Egmond
Architectural gestures in contrast with lush green |  Copyright © Andrew van Egmond
Long lines as a conncetion between the human scale of the dwelling and the bigger scale of the landschape  |  Copyright © Andrew van Egmond
Long lines as a conncetion between the human scale of the dwelling and the bigger scale of the landschape  |  Copyright © Andrew van Egmond