A Wilder Rose Garden


 


Studio Mars was asked, together with Andrew van Egmond, to design a courtyard for the new Roosendaal city office. The Huis van Roosendaal will be an open, inviting and energy-neutral building for the employees and residents of the city. 



Design courtyard and rooftop gardens in collaboration with: "Studio Mars, Donald Marskamp"

Upcycling lighting object collaboration in with: "De Licht Vormgevers"




 Architect building:

Hans van Heeswijk Architecten


Pictures

Donald Marskamp & Andrew van Egmond


Lighting

De Lichtvormegvers


Green contractor:

Donkergroen


Studio Mars was asked, together with Andrew van Egmond, to design a courtyard for the new Roosendaal city office. The Huis van Roosendaal will be an open, inviting and energy-neutral building for the employees and residents of the city. The inner garden will become a green oasis, visible from all floors with a quality and ambiance inviting couples to take their wedding photo.


The design for the Rose Garden in Roosendaal, The Netherlands is received enthusiastically. Studio Mars & Andrew van Egmond worked towards a poetic and layered design. A Rose garden 2.0 where nature as a living system of movement and vibrancy is embraced. A garden for multipurpose use and were materials from the old building are transformed and reused in a strong and surprising way. 

Crossection courtyard

 Aluminum profile reused out of old building facade 

Reused concrete curb stone beams

Reused car parking tiles

Border contour is getting shape
renovating the existing wall
Construction of the floating boardwalk made out of reused Parking tiles
re-using the exisiting Corylus shrubs
renovating the existing wall
Construction of the floating boardwalk made out of reused Parking tiles
Installing the cables for the lighting plan
re-using the exisiting Corylus and Amalanchier shrubs
Install of the wall gardens
Construction of the floating boardwalk made out of reused Parking tiles

Part of the up-cycling theme is the development of a lighting object.

This beautiful circular lighting object is the result of a cool process together with @lichtvormgevers 

The result is an up-cycled object manufactured from restored building materials. The LED module inside will be connected to an interactive system where brightness, subtle color and warmth can be adjusted to set the stage and atmosphere in the courtyard and roof gardens of ‘Huis van Roosendaal’, city hall of Roosendaal in The Netherlands. 

To be continued