ANDO

ANDO is een samenwerking tussen Andrew van Egmond en Donald Marskamp.

Ze vinden elkaar in de zoektocht naar schoonheid en het maken van ontwerpen die poëtische en zintuigelijke ervaringen stimuleren.

Geselecteerde projecten

WWI monument a clearing

Washington

Senioren-complex Lieve de keylaan

in Utrecht

Tuinen stadskantoor

Huis van Roosendaal


Kasteelplein

Breda

Vrijheidspark

Drachten

Adrianaplein

Rotterdam

Mission Statement

ANDO is een samenwerking tussen Andrew van Egmond en Donald Marskamp. Beide zijn van kinds af aan al geïnteresseerd en gebiologeerd door het landschap, met de duinen en de polder als hun bakermat.

Donald en Andrew hebben samen meerdere opleidingen doorlopen werkervaringen opgedaan en meerdere projecten samen opgepakt. Deze vruchtbare geschiedenis heeft hen doen besluiten, naast hun eigen bureau ook een nieuw label op te starten.


Ze vinden elkaar in de zoektocht naar schoonheid en het maken van ontwerpen die poëtische en zintuigelijke ervaringen stimuleren. Waar duurzaam en circulariteit als vanzelfsprekend in verweven zijn, zonder activistisch te worden. Een zoektocht naar ingetogen vernaculaire architectuur. Waar de koppeling met de tijdslagen en grotere de context de basis is en waar de nieuwe toevoeging of het gebruik zich op een bescheiden maar betekenisvolle manier ontvouwt.

Team

Donald Marskamp

Donald onderzoekt en gebruikt de poëtische schoonheid van het landschap in zijn ontwerpen. En werkt in het spanningsveld tussen het tactiele van de natuur en het mathematische van door de mens bedachte systemen en structuren.Lees meer

Andrew van Egmond

Andrew werkt zowel in Canada als in Nederland, waar hij bekend staat om zijn subtiele en minimalistische ontwerpbenadering.

Hij werkt aan het versterken van de verbinding met het onderliggende landschap en gelooft dat elke plaats het verhaal vertelt van het landschap waartoe het behoort.

In zijn werk streeft hij naar een balans tussen de spontane expressie van de natuur en minimalistische architectonische ingrepen. Lees meer

Contact 

Adres:Telefoon:Email:

Practische informatie